Pneumatikus
földrakéta

Köztudott, hogy a rakétás fúrás sok fúrási feladat esetén gazdaságos alternatívája lehet az irányított fúrásnak, ezért kizárólagos partnerkapcsolat keretében cégünk tevékenységi körét ezzel a szolgáltatással is bővítettük. Ez a technológia egyszerűen használható víz, gáz, csatorna, elektromos és hírközlési vezeték építéséhez. Alkalmazásakor minimális munkaterületre és kiegészítő eszközökre van szükség.

 

A rakétás fúrás során alkalmazott talajfúró berendezések pneumatikusan vezérelhető, sűrített levegővel működő készülékek (pneumatikus rakéta). A szükséges tápnyomást normál, az építkezéseken is alkalmazott kompresszor állítja elő, ezért a fellelhető típusok kivétel nélkül szabványos 6-7 bar nyomással üzemeltethetők. A pneumatikus rakétában található dugattyú az előre- és hátrafelé történő mozgása segítségével üti a rakéta homlokfelületét, és ennek a mozgásnak a segítségével halad előre a talajban. A rakéta haladó mozgása a külső felület és a talaj közötti súrlódási erő révén lehetséges. A gép haladó mozgása a külső felület és a talaj közötti súrlódási erő révén lehetséges. Amennyiben a behúzandó cső nagyobb átmérőjű, mint a furat, a rakéta hátramenetben egy acélsodrony kötelet áthúz az elkészített furaton, majd a kötél előfeszítésével és egy bővítő cső segítségével bővítő furatot készíthető. A rakétás fúrás technológiával pontos vízszintes furatok készíthetőek földalatti ellátó vezetékek lefektetésére, ca. 3 méter mélységben, maximum 25-30 méter hosszban, 55- 200 mm átmérőben. A rakétás fúrás különösen az alábbi esetekben hatékony:

 

• Közutak, autópályák és utcák alatt

 

• Vasúti és villamos vágányok alatt

 

• Gyárak, üzemek területén

 

• Gáz-, víz-, és szennyvíz csövek fektetésekor

 

• Elektromos kábelek fektetésekor

 

• Hírközlő kábelek fektetésekor

 

A rakéta használható minden tömöríthető talajban: mint agyagos homok, agyag stb, bizonyos esetekben kevés kavicstartalom mellett is. A rakéta könnyen beállítható, legfőbb előnye az egyszerűsége és gyorsasága. Több fajta cső telepíthető az eljárással. (KPE, acél, pvc, csövek.) A rakéta működéséhez egy ca 80 cm széles és a rakéta hosszának megfelelő indítógödör szükséges, valamint cső behúzás esetén egy akkora fogadó gödör, amiben a szerkezet elfér.

Egy megbízható céget keres, ahol minden munkára felkészültünk?